Szados Apolka – colecția Wilde Ballerina – Licență promoția 2014 Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca

Colecția a fost inspirată de un personaj feminin cu o alură sportivă, care oscilează între culturism și balet. Proiectul urmărește cultura corpului în societatea contemporană – de la dans la body-building. Conceptul reflectă amestecul de putere și fragilitate, acest contrast regăsindu-se în alăturarea pieselor vestimentare: de la lenjerie foarte construită de inspirație anatomică, la halatele catifelate și fuste de tul.

Cezara Frențiu – colecția Dizolvări arhitecturale – Licență promoția 2014 Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca

Tema colecției are ca punct de plecare arhitectura futuristică și formele pe care le generează. Multiple conexiuni dintre modă și arhitectură reprezintă un subiect de maxim interes în zilele noastre. Personajul colecției este transpus într-un oraș al viitorului în care societatea se află în continuă expansiune tehnologică, iar individul este nevoit să își reformuleze identitatea.

universitateadearte_design_cluj_fashiontv2014-53.jpg

Claudia Calini – colecția Superstiții – Licență promoția 2014 Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca

Modul în care oamenii interpretează superstițiile le modelează existența și le influențează modul de gândire. Colecția Superstiții expune o viziune personală asupra acestora, atât prin cromatica abordată, cât și prin întoarcerea hainelor pe dos. Astfel, practicile ‘aducătoare de noroc’ sau de ‘îndepărtare a ghinioanelor și deochiului’ sunt convertite în elemente fashion.

Teodora Barbu – colecția Shamanic Jungle – Licență promoția 2014 Universitatea de Arte și Design din Cluj-Napoca

Shamanul cântă bâtând toba, iar spiritele dansează pentru oameni adânc în inima junglei. El schimbă percepția asupra realității, aducând spiritul omului în echilibru cu elementele naturii. Sursa de inspirație a colecției este figura shamanului amazonian, care posedă abilitatea de a se conecta la alte lumi.

Foto: Alex Matei