Mica Elvetie a gazduit o petrecere si un workshop cu tematica de Halloween in care vedetele, jurnalistii si bloggeri s-au intrecut la sculptat dovleci si au intrat in atmosfera placuta a acestei sarbatori. In plus, chef Jakob a dezvaluit pentru cititorii nostri doua dintre retele sale speciale cu dovleac!
Pentru cine apreciaza mancarea excelenta, servita intr-un spatiu frumos amenajat si o atmosfera calda si primitoare, restaurantul Mica Elvetie ar trebui sa fie deja pe lista preferintelor sale.
Redeschis in spatiul popular al Centrului Vechi bucurestean de catre chef-ul si apropitarul Jakob Hausmann, Mica Elvetie isi confirma renumele si locul in topul restaurantelor de nota 10, din care nu lipsesc adevaratele specialitati elvetiene,
In aceste zile, Mica Elvetie a gazduit o petrecere si un workshop cu tematica de Halloween. Invitatele au fost “antrenate” de un trainer specializat sa-si faca propiul dovleac decorativ de Halloween. Si au reusit! Iar chef Jakob Hausmann i-a rasfatat cu un meniu pe baza de dovleac: supa crema de dovleac, friptura pe piatra incinsa (specialitatea casei) si prajitura de dovleac.
Astfel, Bianca Ionita (Kanal D), Irina Mohora (TVR), Eli Roman (Realitatea TV), Luciana Giurea (PRO TV), Laura Fronoiu (Realitatea TV) au reusit cu brio sa treaca proba de foc, iar noi, la Mica Elvetie, ne putem lauda cu o expozitie de dovleci cu personalitate.
Daca v-am facut curioși va invitam sa vedeți creațiile artistice semnate de vedete si jurnalisti in vitrina restaurantului nostru. In plus, va așteptam in urmatoarea perioada la Mica Elveție cu un meniu de sezon! Cele mai cool preparate pe baza de dovleac la gasiti la Mica Elvetie!
Am aflat pentru voi de la chef Jakob si doua dintre retetele sale speciale pentru cele mai fine si delicioase preparate din dovleac. Nu rata ocazia ca in acest sezon al dovlecilor sa prepari si tu aceste grozave retete ale lui master Jakob. http://www.micaelvetie.ro/
Placinta de mere si dovleac a la Mica Elvetie
400 gr dovleac
400 gr mere
400 gr faina
250 gr unt
300 gr zahar
100 gr Biscuiti amaretti
50 gr stafide, 50 gr zahar pudra, 150 gr lamaie
sare, scortisoara pudra, praf de copt (3 gr)
Intr-un bol se zdrobesc biscuitii, se amesteca cu untul pastrat la temp.camerei, faina, 150 gr zahar, o priza de sare si praful de copt si se framanta un aluat omogen. Se pastreaza 30 min la frigider. Intre timp se pregateste umplutura din dovleacul si merele rase, 150 gr zahar, coaja si sucul de la lamaie, se adauga stafidele si scortisoara. Se amesteca si se lasa cca 30 min pentru intrepatrunderea aromelor.
Se pregateste o forma de copt cu diametrul de 24 cm care se tapeteaza cu hartie pergament. Jumatatea din aluat se intinde in forma si deasupra se aseaza umplutura scursa de surplusul de lichid, dupa care cu ajutorul razatoarei mari, se acopera cu franjuri din cealalta jumatate a aluatului. Se da la cuptor cca 50-55 min la 180 grade.
La final se pudreaza cu zahar pudra.
Supa crema de dovleac a la Mica Elvetie
1200 gr Dovleac
500 gr morcovi
100 gr telina
400 gr praz
100 gr unt
200 ml vin alb
1000 ml supa clara de legume
500 ml smantana
sare, piper, 2 legaturi patrunjel
Mod de preparare: Se taie cuburi miezul dovleacului, telina si morcovii. Prazul se taie rondele. Toate legume se inabusa in untul incins in prealabil. Se stinge cu vin alb, se adauga supa clara de legume si se fierbe cca 40 min. la foc mic. Se paseaza legumele cu mixerul vertical si se adauga jumatate din smantana. Se condimenteaza dupa gust. Se imparte supa crema in boluri, se orneaza fiecare portie cu smantana si se presara patrunjel verde deasupra. (10 portii de 300 gr fiecare)