Una din cele mai bune metode de a invata ce trebuie sa mananci, este sa inveti ce anume nu trebuie sa mananci. Astfel, printr-un simplu proces de eliminare, vei avea mai multe sanse sa mananci acele mancaruri cate iti vor aduce cele mai bune rezultate in procesul de slabire sau de mentinere a greutatii. Toate alimentele care depun grasimi au cateva lucruri in comun, cum ar fi :

  • Numar mare de calorii;
  • Numar mare de grasimi naturale;
  • Continut mare de grasimi saturate;
  • Continut mare de zahar rafinat;
  • Contin coloranti si alte chimicale;
  • Contin culori si arome altificiale;
  • Continut mare de sodiu.

Aceste alimente au valoare nutritionala negativa, ceea ce inseamna ca sustrag din binele pe care il produc mancarurile sanatoase pe care le vom consuma. De exemplu, orice aliment bogat in zahar alb va consuma mineralele din organismul nostru. Cand decizi sa consumi astfel de alimente, asigura-te ca urmezi regulile echilibrului caloric (prea mult din ceva se stocheaza ca si grasime, iar portii mici de mancaruri rele, in general, nu vor depune grasimi).

Iata 11 tipuri de alimente care “depun grasimi”:

1. Inghetata

  • este incarcata cu grasimi, zahar si multe calorii, combinatie foarte nociva care stocheaza grasimile;
  • contine, de asemenea, coloranti, arome sau conservanti;
  • Exemplu: o cupa (mai putin de o portie) contine 350 calorii si 20 gr grasimi saturate.

2. Mancarurile prajite

  • nocive, sunt foarte bogate in calorii si contin grasimi, care sunt grasimi saturate in marea lor majoritate.
  • prin procesul de prajire se distrug toti nutrientii care se afla in compozitia alimentului respectiv, devenind un aport de grasimi saturate.
  • Exemplu: – o portie mare de cartofi prajiti de la Mc”Donalds contine aproximativ 610 calorii si 29 gr de grasimi, din care 10 gr grasimi saturate. – o bucata de piept prajit de la KFC contine 470 de calorii si 25 gr de grasimi.

3. Gogosi si produse de patiserie

  • reprezinta o combinatie de zahar rafinat si grasimi saturate;
  • faina folosita in realizarea acestora este faina alba, care nu are valoare nutritionala, ci este procesata si contine foarte mult zahar;
  • produsele de patiserie contin agenti chimicali, conservanti, pentru a se pastra mereu moi, si in plus trec prin procesul de prajire;
  • Exemplu: o gogoasa normala contine 170 de calorii si 10 gr grasime.

26007_4.jpg

4. Zaharul alb, ciocolata si dulciurile

  • sunt carbohidrati rafinati;
  • contin un numar mare de calorii si nu contin vitamine, minerale, fibre.

Efectele negative pe care le poate avea zaharul asupra organismului uman:

  • contribuie la depunerea de grasimi in oraganism;
  • poate creste nivelul colesterolului rau;
  • poate scadea nivelul colesterolului bun;
  • poate inhiba sistemul imunitar;
  • poate consuma mineralele importante din organism;
  • poate contribui la formarea unui numar mare de forme de cancer;
  • poate cauza hypoglicemie;
  • poate scadea nivelul hormonului de crestere;
  • poate provoca diabet;
  • poate provoca alergii la anumite mancaruri.

5. Sucurile

  • sucurile carbogazoase contin dioxid de carbon, apa si o cantitate mare de fructoza folosita la indulcirea apei, care impreuna sunt foarte daunatoare oraganismului uman.

suc.jpg

6. Sucurile de “fructe” si alte bauturi dulci imbuteliate

  • contin calorii, un continut foarte bogat de zahar si multe arome, fructoza,etc (vezi pe eticheta).

7. Sunca si carnatii

  • reprezinta un mix care contine putina carne si o combinatie de suplinitori, cum ar fi: sodiu, zahar si alt chimicale cu care se trateaza carnea.

8. Painea alba

  • painea alba este tratata de organismul nostru la fel ca si zaharul alb;
  • este un carbohidrat procesat, fara valoare nutritionala;
  • tot ce are in compozitia sa faina alba, reprezinta un aliment pregatit sa se transforme in grasimi;
  • sunt recomandate produsele realizate in proportie de 100% din cereale sau grane.

26005_3.jpg

9. Chipsurile

  • sunt bogate in continut de sodiu, numar mare de calorii, multe grasimi,aditivi pentru arome si pe langa astea mai sunt si prajite in ulei procesat.

26004_2.jpg

10. Hotdog si hamburger

  • hot – dog-ul nu are in compozitia sa carne pura, ci carne preparata cu anumite arome, stabilizatori, sodiu, conservanti, culori si aromeartificiale