DUMINICA

Mic-dejun – 3 linguri mari de fulgi de ovaz cu o lingura de fructe goji, o lingura de premix de seminte + 150 ml lapte de cocos + lingura de miez de nuci crude proaspat macinat

Gustare – un pumn de prune uscate

Pranz – pranz la alegere (in limita a 500 de calorii, desertul nu este permis)

Gustare – un pumn de migdale crude

Cina – un bol supa de rosii, fara orez, cu jumatate de cana de quinoa fiarta

Ne aflam in ultima zi a programului de 8 saptamani realizat de specialistul Valentin Vasile, la sfarsitul dietei de o saptamana dedicate detoxifierii organismului.

REGULI DE URMAT IN TIMPUL DIETEI DE DETOXIFIERE

– Se reduce la minimum consumul de sare. In schimb pot fi folosite din belsug ierburi aromate.

– Dintre bauturi sunt permise doar apa, ceaiurile si limonada neindulcite sau indulcite cu o lingurita de sirop de agave. Este permisa o cafea pe zi, fara lapte, indulcita cu sirop de agave.

– Nu sunt permise sucurile, bauturile care contin alcool sau specialitatile pe baza de cafea.

– Intre mese trebuie sa fie o distanta intre 2.5 si maxim 4 ore. Ideal este 3 ore.

– Legume pot fi preparate la aburi, la wok, la cuptor si doar ca o exceptie la gratar.

– Prajelile NU sunt permise.

– Peste alimentele mentionate nu se adaugata sosuri sau dressinguri

– Se vor consuma 2 litri de apa, limonada sau ceaiuri neindulcite pe zi.

– E important sa nu simti senzatia de foame. Daca mesele nu sunt suficient de satioase si simti ca intervine senzatia de foame, ai libertatea sa mananci fie un mar verde, fie o gustare din legume crude (ex. tije de telina) cu unt de arahide (cand il achizitionezi sa citesti cu atentie eticheta sa fie cat mai pur).

– Premixul de seminte ar trebui sa contina seminte de in, seminte de canepa, seminte de chia, seminte de floarea-soarelui si de dovleac, seminte de susan.

– Laptele de cocos trebuie incalzit putin in ibric inainte de consum. Daca nu iti place, il poti inlocui cu suc proaspat stors de mere, dar pentru echilibrul aportului tau de nutrienti ar trebui sa alegi laptele de cocos. Pe locul 2 sunt si alternativele: lapte de migdale sau lapte din seminte de canepa.

– La gatit se foloseste unt de cocos.