Pentru o viata sanatoasa, consumati zilnic fructe si legume. Am auzit aceasta fraza de atatea ori incat ne e mai familiara decat o poezie invatata in gimnaziu. Suntem de acord si-am vrea sa urmam sfaturile specialistilor, iar de data asta chiar vom reusi!

Va prezentam cateva maniere simple si sanatoase (atentie: fara adaos de zahar) prin care puteti introduce fructele de padure in meniul vostru chiar si acum, pe timp de iarna. Mure, afine, coacaze, zmeura, fragi, daca avem noroc chiar si capsuni, le gasim pe toate chiar si in aceasta perioada a anului in supermarket, sub forma congelata. Asta nu inseamna ca si-au pierdut din vitamine sau din gustul lor unic.

Iata cum puteti servi fructele de padure pentru a va bucura de toata savoarea lor:

– Obisnuiti sa mancati dimineata un bol cu cereale si lapte? Micul dejun va fi delicios daca adaugati amestecului si fructe de padure! Scoateti fructele de la congelator chiar cand va treziti si dati-le timp cam jumatate de ora sa revina la starea lor naturala.

12.jpg18.jpg

– Un iaurt pe zi e foarte sanatos, ce-ar fi sa il serviti cu fructe de padure? Puteti face o combinatie pe cat de reusita estetic, pe atat de gustoasa, intr-un pahar inalt, asezati in straturi musli, iart, fructe de padure si, daca aveti la indemana, muguri de pin. Delicios!

14.jpg17.jpg

– Un blender va va fi de mare ajutor pentru a realiza propriile smoothies chiar in bucataria voastra. Combinati fructele de padure (le puteti pune chiar congelate direct in aparat) cu lapte sau cu iaurt si va iesi o bautura pe cinste.

summertropicalsmoothie.jpg41462_2.jpg

– Adaugati fructe de padure in salata. Frunze de salata verde, rucola, spanac, putin otet balsamic, ulei de masline, o ploaie de fructe de padure decongelate, poate nuci sau seminte si (ingredientul surpriza!) branza feta.

41466_7.jpg

– Serviti-le simple, dupa decongelare, ca snack, pe un platou alaturi de alune, nuci, seminte si, de ce nu, branza (va sugeram feta sau branza de vaci)

9cu-feta-si-alune.jpg

– Si varianta cea mai dulce: topiti cateva bucati de ciocolata (de preferat neagra), adaugati crema rezultata intr-un bol si trageti aproape platoul cu fructe de padure decongelate. Nu va mai ramane decat sa scufundati cate un fruct in ciocolata topita si sa serviti totul ca atare.

41465_6.jpg

Pofta buna!

Credite foto: Tumblr, FashionLane