mai nou bistro fran?uzesc din Capital?, Boutique du Pain, a fost inaugurat oficial, ieri sear?, pe ritmurile acordeonului acompaniat de muzica în stil Edith Piaf.
Situat în centrul Micului Paris, pe strada Academiei 28-30, Boutique du Pain este o încântare pentru sim?urile gurmanzilor care îi trec pragul. Într-o atmosfera de bistro modern, întregit? de un recital de muzic? fran?uzeasc? interpretat? de forma?ia Tomis Quartet, invita?ii participan?i la inaugurarea Boutique du Pain au degustat specialit??ile principale: quiche, sandwich-uri, diferite tipuri de baghete, salate proaspete, produse de patiserie fin?, dar ?i specialit??ile de pâine preparat? dup? re?ete autentic frantuze?ti. La eveniment au participat atât invita?i din mediul de afaceri ?i pres?, cât ?i persoane din lumea monden? ca: Andreea Berecleanu ?i Andrei Zaharescu, Gianina Corondan, Laura Laz?r, Dorotheea Petre, Valentina Ionescu ?i Bianca Elena Constantin – Miss Universe România 2009, Andra Cli?an, Lena Criveanu, Cristian ?i ?tefana Samfira, Cristina Bâtlan.

Conceptul Boutique du Pain are la baz? pasiunea pentru produsele de panifica?ie ?i patiserie fin? îmbinat? cu dorin?a de a servi clien?ilor s?i cele trei mese principale ale zilei, într-o manier? à la française. Boutique du Pain este alegerea ideal? în orice moment al zilei: î?i poate oferi micul dejun în drum spre birou, po?i servi prânzul al?turi de cei dragi sau de partenerii de afaceri, iar seara î?i po?i alege una din specialit??ile de pâine sau patiserie pentru acas?.
Simplitatea re?etelor ?i ingredientele de cea mai buna calitate dau un plus de savoare produselor oferite de Boutique du Pain. Pentru a p?stra gustul autentic al re?etelor fran?uze?ti, atât ingredientele, cât ?i tehnologia sunt aduse direct din ?ara de origine, cunoscut? pentru brut?riile sale ?i pentru fine?ea produselor de panifica?ie.
Pâinea este elementul de baz? din meniul Boutique du Pain. Diferitele specialit??i de pâine, gen pâinea ??r?neasc?, pâinea de secar?, sau cea cu 6 tipuri de semin?e sunt preparate dup? metode clasice fran?uze?ti, punând în eviden?? un gust deosebit fa?? de alte produse locale. 

 

Primul Boutique du Pain a fost deschis în Bucure?ti, îns? conceptul bistroului va fi extins sub form? de franciz? ?i în alte loca?ii. Bistroul din Bucure?ti este flagship-ul, dup? al c?rui model vor fi deschise ?i alte francize în ?ar?. Pân? la sfâr?itul anului se preconizeaz? deschiderea unui al doilea bistro Boutique du Pain, la Cluj.

Printre specialit??ile de pâine ce pot fi degustate la Boutique du Pain se num?r? :

Pâinea ??r?neasc? – Ingredientul special al re?etei acestei pâini este tipul de f?in? folosit ?i gradul ridicat de fermentare de cel pu?in 4 ore la care este supus aluatul. Rezultatul este o specialitate de pâine crocant? în exterior, dar deosebit de pufoas? în interior. Fermentarea prelungit? face ca pâinea s? se p?streze proasp?t? timp mai îndelungat. Acest tip de pâine exist? ?i în varianta îmbog??it? cu semin?e de mac, m?sline sau semin?e de susan. Gustul deosebit al specialit??ii cu susan se combin? perfect cu cel a pe?telui afumat ?i al branzei. Varianta cu semin?e de mac înso?e?te foarte bine felurile de mâncare cu carne alb?. M?slinele negre ?i verzi dau acestui tip de pâine o savoare aparte, pus? în valoare foarte bine atunci când înso?e?te diferitele tipuri de salat?. Aceasta este, de asemenea, ideal? ?i pentru re?etele de sandwichuri de tip mediteraneean.

Pâinea ??r?neasc? cu 6 tipuri de semin?e – este facut? dintr-o combina?ie de f?in? de grâu cu un amestec format din multi-cereale precum secar?, ov?z, porumb, arpaca?, grâu, t?râ?e de mei, semin?e de in ?i susan. Acest tip de pâine înso?e?te cel mai bine salatele, iar pr?jirea pune mai bine în valoare aroma cerealelor pe care le con?ine.

Pâinea de secar? – este facut? din f?in? integral? de secar?, maia, ap?, sare de mare ?i un pic de drojdie natural? ce are rolul de a conferi pâinii o textura dens? cu un gust u?or acid. Gustul picant ?i u?or acidulat al acestei pâini înso?e?te foarte bine specialit??ile din fructe de mare sau pe?te afumat. Metoda tradi?ional? ?i ingredientele folosite fac ca aceasta s? r?mân? proasp?t? foarte mult timp.