Faci parte dintre cei care nu renunta la cafea nici in zilele toride sau vrei sa iti rasfeti invitatii cu o bautura rece si cu aroma puternica, ce rezista pana se goleste paharul? Avem pentru tine o reteta inedita: mocha realizata din cuburi de cafea inghetata.

Ingrediente necesare:

  • o cafea de calitate, gata preparata, intr-o cantitate cat sa umple tava pentru cuburi de gheata
  • cacao, aproximativ 4 lingurite la fiecare pahar
  • lapte la temperatura camerei

Ingredientul cheie sunt cuburile de cafea inghetata, care se vor topi treptat in laptele la temperatura camerei, eliberand aroma cafelei. In acest fel, bautura nu isi va schimba gustul intr-unul diluat, pastrandu-si gustul puternic pe masura ce se topesc cuburile de gheata.

Cum procedezi? Incepe prin a prepara cafeaua ta preferata (brandul pe care il folosesti de obicei). Las-o sa se raceasca inainte de a umple tava cu forme pentru cuburile de gheata. O data turnata cafeaua, pune tava in congelator si las-o pana cafeaua a inghetat complet.

cuburi4.jpg

Pentru ca orice cafea mocha are in componenta ei cacao, presara aproximativ 4 lingurite de pudra de cacao pe fundul unui pahar mare.

cuburi5.jpg

Toarna aproximativ 50 ml de lapte incalzit la temperatura camerei si amesteca pana pudra de cacao s-a dizolvat complet.

cuburi6.jpg

Urmatoarea miscare este sa umpli paharul cu cuburi de cafea inghetata. Ar trebui sa ajunga vreo sase cuburi la un pahar mare, insa poti miscora numarul lor daca vrei ca aroma de cafea sa fie mai slaba. In final, adauga din nou lapte, lasandu-l sa se scurga printre cuburile inghetate.

cuburi7.jpg

Nu am amintit deloc de zahar. De ce? Pentru ca ne-am gandit sa te lasam sa alegi daca vrei o bautura cu multe calorii sau una light.

Inspira-te din aceasta reteta care ne-a facut cu ochiul pe HunestlyYum pentru a realiza si alte bauturi aromate cu care sa te racoresti in aceasta vara. In loc de cafea, poti ingheta in tava pentru cuburi de gheata sirop de ananas sau lapte de cocos.