Vara s-a instalat, vacanta se apropie, iar tu te imaginezi in costumul de baie preferat, intinsa pe un sezlong, cu un cocktail in mana, langa o piscina… Si pentru ca iti doresti un look perfect, deja te gandesti la ce metode sa apelezi pentru a-ti contura silueta: diete, fitness, aerobic.

Dar ce-ai zice de un joc de squash? Un sport prea putin cunoscut in Romania mai ales pentru femei, squash-ul este o metoda dinamica de petrecere a timpului liber si in acelasi timp de mentinere intr-o forma de invidiat. Desi poate parea un sport relaxant la prima vedere, squash-ul este atat de solicitant incat nu este recomandat persoanelor cu probleme cardiace.

Iata care sunt caracteristicile pe care trebuie sa le indeplinesti pentru a putea practica eficient acest sport si a te mentine in cea mai buna forma:

  • anduranta muschilor
  • forta
  • viteza de actiune
  • flexibilitatea
  • nivelul scazut de grasime

Alaturi de beneficiile imediate (tonifierea corpului la nivelul bratelor si al picioarelor) squash-ul constituie una dintre cele mai bune practici pentru a scapa de kilogramele in plus.

Mihai Popa club manager World Class at the Grand, si iubitor al squash-ului, ne povesteste despre avantajele acestui sport mai ales pentru femei, destul de necunoscut in Romania:

Squash-ul este un sport care va tine in forma indiferent de cat de obosite v-ati simti. Dinamismul sau va scoate din rutina zilnica si va ofera optimism si energie pentru intreaga zi. Si pentru ca felul in care aratati este foarte important, dincolo de miscare mai sunt si alti factori care contribuie la mentinerea voastra in forma: alimentatia si odihna. Va sfatuiesc sa gasiti un echilibru intre cele trei componente, lucru pe care il recomand zi de zi si clientilor mei.”

Pentru a-ti da seama de eficienta acestui sport, trebuie sa stii ca pe timpul unei sedinte de o ora, in functie si de capacitatea de efort a fiecaruia, se pot „arde” pana la 1.200-1.300 de calorii, in contextul in care 45 de minute de alergare consuma in jur de 500 de calorii.

Mai mult decat atat, cand joci squash, ritmul inimii creste inca din primele minute pana la 80-85% din capacitatea maxima si se mentine intreaga durata a meciului. Temperatura corpului poate creste cu pana la 20C in primele 40 de minute, dupa care cresterea este mult mai redusa.Intr-o ora, o femeie poate elimina pana la 1 litru de lichid (sudoare), iar barbatii de doua ori mai mult. Consumul de oxigen se ridica de la 2 la 3,5 l/min, timp in care se consuma energie intre 10 si 18 kcal/min.

Un sport in plina ascensiune, squash-ul a ajuns sa fie practicat in peste 188 de tari si sa faca parte dintre jocurile ce vor fi incluse la Jocurile Olimpice din 2016.

World Class Health Academy de la Grand Marriott va pune la dispozitie 3 terenuri de squash la standarde internationale. Profesionistii nostri, ii pot ajuta pe incepatori, intermediari sau pe jucatorii avansati sa-si imbunatateasca jocul.

La World Class, pasionatii de squash sunt la curent cu cele 10 porunci ale acestui sport.Voi sunteti?

1. LOVITI MINGEA CU PUTERE

2. TINTITI SPRE COLTUL DIN SPATE

3. MENTINETI MINGEA APROAPE DE PERETELE LATERAL

4. RECUPERATI MINGEA IN INTERIORUL ZONEI “T” (aceasta este exact in mijlocul terenului)

5. FITI MEREU CU OCHII PE MINGE

6. DETERMINATI ADVESARUL SA ALERGE

7. LOVITI CU VOLEU MINGEA DE CAT MAI MULTE ORI

8. INVATATI SA VA PACALITI ADVERSARUL PRIN INTARZIEREA LOVITURILOR

9. ALEGETI LOVITURI CAT MAI SCURTE

10. SCHIMBATI RITMUL LOVITURILOR