Un păr lung şi sănătos merită toată atenţia şi îngrijirea noastră, pentru a-i păstra intactă strălucirea şi vitalitatea. Expus în mod repetat căldurii excesive prin uscare şi coafare, părul are nevoie de hidratare pentru a-şi păstra supleţea. Putem face asta oare şi altfel decât prin tratamentele periodice?

Balsamurile și măştile aplicate constant sunt principalul as din mâneacムatunci când vine vorba de îngrijirea podoabei capilare. Te-ai gândit însă că și dieta este un factor important în sănătatea și aspectul părului? Îți spunem câteva secrete despre alimentele care, consumate periodic, îți vor hrăni părul din interior, plusând la capitolul sănătate și strălucire.

Măslinele

Măslinele sunt un aliat de nădejde în hidratarea părului, fie că le folosești sub formă de ulei, pentru aplicare externă, sau alegi să le integrezi în dieta ta. Măslinele, cele negre în mod special, sunt bogate în acizi grași și antioxidanți, ceea ce înseamnă că sunt un aliat de nădejde în hidratarea și protecția firului de păr. În plus, calitatea lor esențială se referă la aportul de vitamina E, care are același efect puternic, chiar dacă o aplici local sau o asimilezi din alimente.

Grapefruit

Alături de kiwi, guava și toată familia de citrice, grapefruit-ul este unul din alimentele care conține vitamina C din plin. Principala acțiune a acesteia este dezvoltarea colagenului, care este important în creșterea și menținerea unui păr sănătos și puternic. În plus, vitamina C neutralizează acțiunea radicalilor liberi din organism și dă astfel părului strălucire. Iar dacă te întrebi cum te poți proteja de vârfurile despicate, să știi că printre principalii vinovați este carența de vitamina C, așa că nu te gândi de două ori dacă să mânânci sau nu încă un grapefruit.

par-sanatos.jpg

Smochinele

Smochinele sunt printre alimentele care conțin o mare cantitate de calciu, alături de morcovi și oleaginoase. Aportul de calciu din organism este responsabil pentru creșterea accelerată a părului, așa că ar fi bine să nu ai carențe prea mari dacă vrei să ai un păr bogat și sănătos. Aspectul fragil, tern și uscat al părului este de asemenea combătut de un surplus de calciu, așa că bucură-te de smochine din plin! Sunt delicioase, dar mai ales, foarte sănătoase!

Ouăle organice

Dacă îți dorești cu adevărat un păr lung și sănătos, trebuie să ții cont de cantitatea de proteine pe care o consumi. Cum părul și unghiile “se hranesc” din proteine, iar viteza de creștere este afectată direct de calitatea și cantitatea de proteine asimilate, nu uita să alegi cele mai sănătoase variante! Astfel, ferite de acțiunea distructivă a chimicalelor de creștere, ouăle organice, crescute în condiții naturale, sunt prima recomandare în acest sens. Pe lângă o sursă veritabilă de proteine, ouăle mai conțin și zinc, care protejează împotrivă căderii părului.

Orezul brun

Bogat în fibre, vitamina B și E, orezul brun este o sursă de vitalitate pentru păr. Prin nutrienții pe care îi conține, orezul brun ajută la refacerea sanatitii cuticulelor firului de păr, pentru ca acesta să devină mai rezistent la acțiunea factorilor externi nocivi, începând de la folosirea uscătorului de păr și până la expunerea îndelungată la soare sau la clorul din piscine.

Varza roșie

Delicioasă, ușoară și săracă în calorii, varza roșie este o alegere ideală pentru sezonul estival. Nu doar un deliciu în salate, dar și o sursă principală de vitamina A, varza roșie te poate ajuta în menținerea sănătății părului. Vitamina A menține hidratarea naturală a părului, prin producerea de sebum sănătos. Astfel, părul va fi mai suplu, mai elastic și mai strălucitor! Alte surse de vitamina A sunt peștele, carnea, spanacul sau broccoli.

foto: Pinterest